BBQ Workshops voor individuen & kleine groepen

Op zoek naar dé pure BBQ workshops voor individuen & kleine groepen? Na een BBQ workshop bij Kolenboertje zal Barbecueën nooit meer hetzelfde zijn. Dit wordt door heel veel deelnemers bevestigd na het volgen van onze workshops. Mannen en vrouwen zijn dol op onze (landelijk) unieke manier van werken.

Je werkt met de allermooiste kamado’s en smokers uit de markt van de merken Big Green Egg, Primo, Kamado Joe, Monolith en Brandwerk. De technieken die we je leren op deze keramische barbecues kun je toepassen op alle barbecues met een deksel. Dit maakt deze workshop geschikt voor iedereen! Wij sluiten niemand uit, ook veggie, vegan, halal en andere dieetwensen worden door ons meegenomen in de programma’s. Geef dit duidelijk en tijdig aan.

Onze workshops kenmerken zich door:

  • Pure ingrediënten: bij ons geen buikspek, kippendij, marinades en kruiden maar hoogwaardige producten die we bereiden met zout en peper. Niet normaal zo lekker!
  • Eenvoud qua bereiding: wij leren de mensen barbecueën middels de kunst van het weglaten. Met weinig ingrediënten heel veel resultaat halen. Dan werk je dus meer met het vlees en de barbecue technieken dan dat je sausjes en marinades mengt.
  • Gezonde gerechten: omdat we je de barbecue leren gebruiken als verlengstuk van de keuken ben je na het volgen van onze workshops in staat om complete maaltijden op je BBQ te bereiden.
  • Leerzaam: je leert alles over de verschillende technieken en barbecues. Veel vragen stellen maakt je workshop nog interessanter!
  • Online community: je kunt je tijdens de workshop aanmelden voor onze community zodat je na de tijd de gerechten kunt teruglezen. Op je computer en middels je app. Wil je volledige toegang dan kun je een lidmaatschap afsluiten.
  • Humor en rust: we leren je de gerechten te bereiden op een manier zodat je thuis ook onderdeel blijft van het gezelschap waarmee je bent. Geen stress en de barbecue staat centraal in de gezelligheid. Alle tijd voor humor en een drankje! Dat maakt grillen zoveel leuker!

Voor wie is deze workshop interessant?

 

Ben je alleen of met een klein groepje tot 8 deelnemers dan is de vrije inschrijving net iets voor jou. Met maximaal 15 deelnemers maak je de gangen en gerechten zoals weergegeven in onderstaand overzicht. Je maakt met elkaar een gang en eet deze vervolgens op bourgondische wijze (finger-food van houten planken). Verbindend en gezellig. Omdat je bij deze vrije inschrijving masterclasses samen met ander gasten bent ontstaan er altijd mooie gesprekken en soms zelfs nieuwe vriendschappen! Je eet boven restaurantkwaliteit en kunt het daarna zelf ook! Het is echt een fantastische invulling van een avondje uit. 

Kolenboertje biedt de volgende programma’s aan die ieder zomer- en winterseizoen veranderen:

Jan Steen: ons basisprogramma maar mooi genoeg om onze visie op barbecueën te ervaren. Dit programma duurt 3 uur en omvat 4 gangen inclusief dessert.

Vermeer: een prachtig programma van 4 uur en 5 gangen waarbij je ons BBQ Meesterschap kunt ervaren. De gerechten zijn wat complexer waardoor dit een mooi vervolg op Jan Steen is. Dit programma is onze meest geboekte masterclass. en mooi vervolg van een eerder gevolgd Jan Steen programma.

Rembrandt: de echte meester in de kunst dus ook qua barbecue programma. Een mooi vervolg op ons Vermeer programma. Bij Rembrandt maken we in 4 uur 5 gangen van hogere complexiteit en werken we met speciaal bier of wijn combinaties. De keuze maak je vooraf. Dit is echt een unieke ervaring. 

Ben je benieuwd en kan je niet wachten om een BBQ workshop te beleven? Bekijk dan onderstaande data en hopelijk zien we je snel!

Prijs

12:00 – 15:00 €84.95

Duur

3 uur

Gangen

4 gangen

Inhoud

Een prachtige basis BBQ workshop voor overdag en van maandag tot en met vrijdag. Tijdens deze masterclass nemen we je mee langs de basis van het barbecueën van de toekomst. Je leert over verschillende technieken en maakt met de groep een aantal super lekkere gerechten klaar.

In tegenstelling tot veel aanbieders werken wij niet met buikspek, kippendij en spareribs maar met mooie producten die passen bij ons concept.

We werken met een combinatie van vlees, vis, deeg en groente gerechten en beloven een gevarieerd programma met meer dan genoeg te eten.

Drankjes tijdens de workshop worden aangeboden door Kolenboertje.

Koop je direct na een workshop een nieuwe BBQ bij ons dan krijg je een Vermeer workshop ticket cadeau. Dit om je BBQ meesterschap nog meer inhoud te geven.

Let op, we veranderen ieder seizoen van gerechten en ook ieder jaar dus je kunt gerust vaker reserveren.

Inclusief

Diverse dranken, zoals fris, bier en wijn.

Prijs

18:00 – 22:00 €94.95

Duur

4 uur

Gangen

5 gangen

Inhoud

Zoals Vermeer net even boven Jan Steen mag worden geplaatst zo hebben wij dit programma ook ontwikkeld. Tijdens de Vermeer Masterclass leren we je alle technieken om je gerechten optimaal te bereiden op de meeste soorten BBQ’s. Alle technieken komen aan bod.

We werken met topkwaliteit producten en maken een combinatie van vis, vlees en gevogelte. Groenten en fruit worden voornamelijk als dessert gebruikt. Je maakt en eet 5 gangen met de groep en werkt daarbij met de hoogste kwaliteit producten.

Onze programma’s zijn onderscheidend in de markt. Geen buikspek, kippendijen en spare ribs maar mooie grain fed delen van het rund. Verse vis en alleen peper en zout. Dat maakt onze programma’s uniek.

Koop je direct na een workshop een nieuwe BBQ bij ons dan krijg je een Rembrandt workshop ticket cadeau. Dit om je BBQ meesterschap nog meer inhoud te geven.

Let op, we veranderen ieder seizoen van gerechten en ook ieder jaar dus je kunt gerust vaker reserveren.

Inclusief

Diverse dranken, zoals fris, bier en wijn.

Prijs

18:00 – 22:00 €114.95

Duur

4 uur

Gangen

5 gangen

Inhoud

Rembrandt is toch wel dé meester en om die reden moet ons programma ook wel bijzonder zijn.

Tijdens deze BBQ Meesterschap workshop behandelen we verschillende BBQ technieken en ervaar je het volledige BBQ Meesterschap. We gaan verder op reis in het BBQ Meesterschap dan bij de Vermeer workshop.

Heb jij wel eens rauw varkensvlees gegeten? Wij maken steak tartaar van de presa van 100% raszuiver Duroc varken en grillen ook een deel van dit vlees. Octopus, oesters, dry aged vlees. Je kunt hier alles tegenkomen. Kunt op een plank en ontzettend lekker van smaak. Maar ook gewoon mooie dikke stukken rundvlees.

Er wordt uitsluitend gewerkt met topkwaliteit producten. De gerechten bestaan uit een combinatie van vlees, vis, schaal- en schelpdieren, groenten, deegproducten, fruit, etc. Ga jij verder op reis bij in het BBQ Meesterschap en bereid jij straks die pure en delicate ingrediënten als een ware Meester?!

Koop je direct na deze workshop een BBQ bij ons dan krijg je een Rembrandt workshop cadeau. Deze kun je dan een seizoen later gebruiken want we wisselen onze programma’s ieder seizoen.

Inclusief

Dranken, inclusief wijn/spijs of speciaal bier/spijs combinatie

Neem contact met ons op

Direct contact?

Kevin Grevink (grillmaster) –

Recensies

5,0 rating based on 1 rating
5/5
Waarom beveel je Kolenboertje workshops wel of niet aan: Wel aanbevelen, omdat het hele verhaal van de workshop klopt voor mijn gevoel. Vanaf ontvangst, tussentijdse uitleg, het grillen, antwoorden op de vragen en de heerlijke gerechten. Dikke pluim Verbeterpunten: Niet van toepassing

Heer Ruiten (29 maart 2022)

5,0 rating based on 1 rating
5/5
Waarom beveel je Kolenboertje workshops wel of niet aan: Kennis, kunde , gezelligheid Verbeterpunten: Denk instapprijzen lager maken

Heer van Keimpema (19 maart 2022)

5,0 rating based on 1 rating
5/5
Waarom beveel je Kolenboertje workshops wel of niet aan: Een super leuke, gezellige en leerzame avond gehad! Begeleiding was professioneel en vakkundig. Verbeterpunten: Ga zo door, ik kom zeker in de toekomst nog een keer terug!

Heer Sanders (7 maart 2022)

5,0 rating based on 1 rating
5/5
Waarom beveel je Kolenboertje workshops wel of niet aan: zou het zeker aan bevelen, was top geregeld en een goede grillmaster hadden wij. Verbeterpunten: natuurlijk andere recepten maar we kunnen dan ook de Rembrandt gaan doen, dus op dit moment, kunnen jullie niet veel veranderen.

Heer Onderweegs (25 feburair 2022)