BBQ Workshops voor besloten groepen

Wil je iets gaafs organiseren voor familie, vrienden, collega’s, sportclub of vereniging? Voor groepen vanaf 10 personen hebben we fantastische BBQ workshops welke een unieke ervaring geven. Dat kan bij ons, maar ook op een eigen locatie. De mogelijkheden zijn enorm!

Bij een BBQ workshop van Kolenboertje werk je met de allermooiste en beste kamado’s en smokers uit de BBQ markt! Bekende merken zoals de Big Green Egg, Primo, Kamado Joe, Monolith en Brandwerk. Er zijn veel verschillende technieken die we je gaan leren. Deze kun je na de workshop allemaal zelf toepassen! De BBQ workshops zijn toegankelijk voor iedereen, bij kolenboertje sluiten we niemand uit. Ben je vegan, eet je halal of heb je andere dieetwensen? Geen probleem, geef dit tijdig aan en wij houden er rekening mee

Onze workshops kenmerken zich door:

  • Pure ingrediënten: bij ons geen buikspek, kippendij, marinades en kruiden maar hoogwaardige producten die we bereiden met zout en peper. Niet normaal zo lekker!
  • Eenvoud qua bereiding: wij leren de mensen barbecueën middels de kunst van het weglaten. Met weinig ingrediënten heel veel resultaat halen. Dan werk je dus meer met het vlees en de barbecue technieken dan dat je sausjes en marinades mengt.
  • Gezonde gerechten: omdat we je de barbecue leren gebruiken als verlengstuk van de keuken ben je na het volgen van onze workshops in staat om complete maaltijden op je BBQ te bereiden.
  • Leerzaam: je leert alles over de verschillende technieken en barbecues. Veel vragen stellen maakt je workshop nog interessanter!
  • Online community: je kunt je tijdens de workshop aanmelden voor onze community zodat je na de tijd de gerechten kunt teruglezen. Op je computer en middels je app. Wil je volledige toegang dan kun je een lidmaatschap afsluiten.
  • Humor en rust: we leren je de gerechten te bereiden op een manier zodat je thuis ook onderdeel blijft van het gezelschap waarmee je bent. Geen stress en de barbecue staat centraal in de gezelligheid. Alle tijd voor humor en een drankje! Dat maakt grillen zoveel leuker!

Voor wie is deze workshop interessant?

 

Voor iedereen die zelf een groep vanaf 10 mensen bij elkaar heeft verzameld om een middag of avond lekker te eten, drinken en voor wie wil ook leren grillen. Binnen een groep wil niet iedereen goed leren barbecueën en dat respecteren we. Ook zij hebben de avond van hun leven omdat ze iedere gang heerlijk kunnen smullen van de gerechten die door de actieve deelnemers zijn gemaakt. Wij sluiten niemand uit omdat we rekening kunnen houden met alle dieetwensen (waaronder veggie, vegan, halal, allergieën).

Je maakt telkens met elkaar een gang en eet deze vervolgens op bourgondische wijze (finger-food) van houten planken. Verbindend en gezellig. Doordat het eten steeds in de buurt van de barbecues wordt gepresenteerd loopt iedereen telkens naar het centrale punt waardoor iedereen met iedereen praat. Een groot voordeel van onze programma’s. Plan je een workshop op eigen locatie dan regel je zelf de drankjes. De rest regelen wij compleet.

Barbecueën zal na het deelnemen aan onze programma’s nooit meer hetzelfde zijn. Standaard bieden we drie verschillende programma’s aan:

Jan Steen; ons basisprogramma maar mooi genoeg om onze visie op barbecueën te ervaren. Dit programma duurt 3 uur en omvat 4 gangen inclusief dessert.

Vermeer; een prachtig programma van 4 uur en 5 gangen waarbij je ons BBQ Meesterschap kunt ervaren. De gerechten zijn wat complexer waardoor dit een mooi vervolg op Jan Steen is. Dit programma is onze meest geboekte masterclass.

Rembrandt; de echte meester in de kunst dus ook qua barbecue programma. Een mooi vervolg op ons Vermeer programma. Bij Rembrandt maken we in 4 uur 5 gangen van hogere complexiteit en werken we met speciaal bier of wijn combinaties. De keuze maak je vooraf. Dit is echt een unieke ervaring.

Gebruik deze programma’s ter inspiratie, natuurlijk kunnen we op maat een menu afstemmen samen. Heb je interesse, vul dan onderstaand contactformulier in zodat wij contact met je op kunnen nemen. Vanaf 20 personen gelden aangepaste tarieven.

Ben jij een enorme barbecue liefhebber en wil je de nieuwste technieken leren? Ervaar dan onze unieke BBQ workshops en bekijk onze mogelijkheden hieronder.

Prijs

12:00 – 15:00 €84.95

Duur

3 uur

Gangen

4 gangen

Inhoud

Een prachtige basis BBQ workshop voor overdag en van maandag tot en met vrijdag. Tijdens deze masterclass nemen we je mee langs de basis van het barbecueën van de toekomst. Je leert over verschillende technieken en maakt met de groep een aantal super lekkere gerechten klaar.

In tegenstelling tot veel aanbieders werken wij niet met buikspek, kippendij en spareribs maar met mooie producten die passen bij ons concept.

We werken met een combinatie van vlees, vis, deeg en groente gerechten en beloven een gevarieerd programma met meer dan genoeg te eten.

Drankjes tijdens de workshop worden aangeboden door Kolenboertje.

Koop je direct na een workshop een nieuwe BBQ bij ons dan krijg je een Vermeer workshop ticket cadeau. Dit om je BBQ meesterschap nog meer inhoud te geven.

Let op, we veranderen ieder seizoen van gerechten en ook ieder jaar dus je kunt gerust vaker reserveren.

Inclusief

Diverse dranken, zoals fris, bier en wijn.

Prijs

18:00 – 22:00 €94.95

Duur

4 uur

Gangen

5 gangen

Inhoud

Zoals Vermeer net even boven Jan Steen mag worden geplaatst zo hebben wij dit programma ook ontwikkeld. Tijdens de Vermeer Masterclass leren we je alle technieken om je gerechten optimaal te bereiden op de meeste soorten BBQ’s. Alle technieken komen aan bod.

We werken met topkwaliteit producten en maken een combinatie van vis, vlees en gevogelte. Groenten en fruit worden voornamelijk als dessert gebruikt. Je maakt en eet 5 gangen met de groep en werkt daarbij met de hoogste kwaliteit producten.

Onze programma’s zijn onderscheidend in de markt. Geen buikspek, kippendijen en spare ribs maar mooie grain fed delen van het rund. Verse vis en alleen peper en zout. Dat maakt onze programma’s uniek.

Koop je direct na een workshop een nieuwe BBQ bij ons dan krijg je een Rembrandt workshop ticket cadeau. Dit om je BBQ meesterschap nog meer inhoud te geven.

Let op, we veranderen ieder seizoen van gerechten en ook ieder jaar dus je kunt gerust vaker reserveren.

Inclusief

Diverse dranken, zoals fris, bier en wijn.

Prijs

18:00 – 22:00 €114.95

Duur

4 uur

Gangen

5 gangen

Inhoud

Rembrandt is toch wel dé meester en om die reden moet ons programma ook wel bijzonder zijn.

Tijdens deze BBQ Meesterschap workshop behandelen we verschillende BBQ technieken en ervaar je het volledige BBQ Meesterschap. We gaan verder op reis in het BBQ Meesterschap dan bij de Vermeer workshop.

Heb jij wel eens rauw varkensvlees gegeten? Wij maken steak tartaar van de presa van 100% raszuiver Duroc varken en grillen ook een deel van dit vlees. Octopus, oesters, dry aged vlees. Je kunt hier alles tegenkomen. Kunt op een plank en ontzettend lekker van smaak. Maar ook gewoon mooie dikke stukken rundvlees.

Er wordt uitsluitend gewerkt met topkwaliteit producten. De gerechten bestaan uit een combinatie van vlees, vis, schaal- en schelpdieren, groenten, deegproducten, fruit, etc. Ga jij verder op reis bij in het BBQ Meesterschap en bereid jij straks die pure en delicate ingrediënten als een ware Meester?!

Koop je direct na deze workshop een BBQ bij ons dan krijg je een Rembrandt workshop cadeau. Deze kun je dan een seizoen later gebruiken want we wisselen onze programma’s ieder seizoen.

Inclusief

Dranken, inclusief wijn/spijs of speciaal bier/spijs combinatie

Neem contact met ons op

Direct contact?

Marleen Kruisselbrink (grillmaster) –

Recensies

5,0 rating based on 1 rating
5/5
Fantastische avond met gepassioneerde grillmasters. Met ons personeel hebben we een avond gevolgd bij Kolenboertje. Door de bourgondische aanpak en het eten van planken spreekt iedereen met iedereen en ontstaat er een ontzettend mooie energie. Het eten is voortreffelijk, hoge kwaliteit vlees, vis, groenten.

Jannink (11 februari 2022)

5,0 rating based on 1 rating
5/5
Met de netwerkclub een fieldtrip gemaakt samen met Kolenboertje waarbij we een rondleiding hebben gehad bij een slachthuis en daarna zelf hebben uitgebeend bij Kolenboertje. Het vlees uit deze bijzondere uitbeen workshop op verschillende manieren bereid op de kamado’s en met groenten begeleid. Leerzaam, gezellig en van hoog niveau. Aanrader!

BBNT club (4 maart 2022)

5,0 rating based on 1 rating
5/5
Barbecue voor mannen? Dat is al lang niet meer. Wij zijn met ons handbalteam dames 2 bij Kolenboertje geweest voor een masterclass barbecue. Tot laat in de avond rondom een kampvuur gezeten na al het heerlijke eten. Bijzondere aandacht besteed aan groenten en desserts. We willen je nogmaals danken voor de super leuke, gezellige en overheerlijke avond.

Kimm Spoolder (15-09-2019)

5,0 rating based on 1 rating
5/5
Top avond, veel geleerd en heerlijk gegeten. Met zoons en vrienden (totaal 25 man) bij Kolenboertje geweest voor een clinic. Weer was super, eten top, vriendelijk personeel en de betekenis van barbecueën is voor ons compleet veranderd. TOP ervaring.

J. Geerdink (jun 2020)