Ingrediënten

De bereiding:

Zout, uien, kruiden, laurier en peperkorrels aan het water toevoegen in een pan.

Aan de kook brengen en even laten doorkoken, dan afkoelen (eventueel ijsblokjes toevoegen).

Eendenborst filets kruislings insnijden op de huid (niet in het vlees) en ca twee uur in het afgekoelde pekelwater leggen.

Afspoelen en droogdeppen, ongeveer 2 cm van de rand aan een speet rijgen en een kwartier aan de lucht laten drogen of in de BBQ | smoker op 40 / 45 graden. Op het rooster kan ook maar leg dan op een bakpapiertje.

Na een half uur temperatuur naar 60 graden, dan na 10 minuten naar 75 graden maximaal 80. Gaar de eendenborsten voor ca 45 minuten. Dan doof je de vlammen door rooksnippers of mot over de gloeiende houtskool te gooien. Een flinke laag. De temperatuur daalt en deze probeer je tussen de 45 en 70 graden te houden. Rook de eendenborstjes in ca 1,5 uur. Als je ze nog iets in kunt drukken zijn de medium gaar.

Roken tot een kerntemperatuur van minimaal 50 graden (ca. 45 minuten tot 60 minuten).

5 geheimen van barbecue meesterschap

Wij garanderen meesterschap. Daarbij committeren wij ons aan 5 geheimen. Benieuwd wat u van ons mag verwachten?

De 5 geheimen van BBQ Meesterschap