Als je op zoek bent naar een unieke en vooral mega lekkere side dish voor je volgende BBQ feest, dan zit je met deze loaded potato gebakken!
Wat is een loaded potato?
Een loaded potato is een aardappel die je langzaam poft, in dit geval natuurlijk op de kamado BBQ. Wanneer de aardappels gaar zijn haal je de inhoud van de aardappel eruit en maak je hier een heerlijke, rijke vulling van. Voor dit recept kozen wij voor roomkaas, cheddar, ui, knoflook en bacon! Wereldwijd zijn er veel variaties op dit gerecht waar je inspiratie uit kunt halen.
Kan ik de vulling aanpassen?
Ja zeker! Dit is zo’n recept waar niets te gek is, dus experimenteren maar! Wat dacht je bijvoorbeeld van een ribeye in dunne plakjes, of misschien heb je nog wel pulled pork of pulled chicken over. Dit zou ongetwijfeld een fantastische toevoeging zijn aan jouw unieke topping!

Kan ik de loaded potato ook Caveman-style bereiden?
In theorie, ja. Maar.. indirect garen is in dit geval de beste keuze. Waarom? Voor deze loaded potato heb je flinke aardappels nodig. Hoe groter ze zijn, hoe langer het duurt om ze gaar te krijgen. Zou je ze direct in het houtskool leggen (Caveman-style), dan is de kans groot dat de schil volledig zwart geblakerd is wanneer de aardappel gaar is.