Loaded Potato met cheddar kaas en bacon, de ultieme BBQ side dish!

2 min leestijd

Als je op zoek bent naar een unieke en vooral mega lekkere side dish voor je volgende BBQ feest, dan zit je met deze loaded potato gebakken!

Wat is een loaded potato?

Een loaded potato is een aardappel die je langzaam poft, in dit geval natuurlijk op de kamado BBQ. Wanneer de aardappels gaar zijn haal je de inhoud van de aardappel eruit en maak je hier een heerlijke, rijke vulling van. Voor dit recept kozen wij voor roomkaas, cheddar, ui, knoflook en bacon! Wereldwijd zijn er veel variaties op dit gerecht waar je inspiratie uit kunt halen.

Kan ik de vulling aanpassen?

Ja zeker! Dit is zo’n recept waar niets te gek is, dus experimenteren maar! Wat dacht je bijvoorbeeld van een ribeye in dunne plakjes, of misschien heb je nog wel pulled pork of pulled chicken over. Dit zou ongetwijfeld een fantastische toevoeging zijn aan jouw unieke topping!

Loaded potato

Kan ik de loaded potato ook Caveman-style bereiden?

In theorie, ja. Maar.. indirect garen is in dit geval de beste keuze. Waarom? Voor deze loaded potato heb je flinke aardappels nodig. Hoe groter ze zijn, hoe langer het duurt om ze gaar te krijgen. Zou je ze direct in het houtskool leggen (Caveman-style), dan is de kans groot dat de schil volledig zwart geblakerd is wanneer de aardappel gaar is.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Gemiddelde beoordeling: 4.5 / 5. Aantal beoordelingen: 2

Dit recept heeft nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste een beoordeling.

Bedankt voor je beoordeling!

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Volg onze social media kanalen!

Ingrediënten

  • 4 grote kruimige aardappels
  • 100 g geraspte cheddar
  • 100 g creme fraiche
  • 50 g roomboter (ongezouten)
  • 100 g spek reepjes
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl The rub club - Beehave rub
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse bieslook voor garnering

Dit heb je nodig

  • Aluminiumfolie
  • Mengkom
  • Skillet

De bereiding

  1. Maak de aardappels schoon onder stromend water en dep ze goed droog.
  2. Scheur voor iedere aardappel een vel aluminiumfolie af, groot genoeg om de aardappel mee in te pakken.
  3. Prik een aantal gaatjes aan één kant van de aardappel en besprenkel ze met olijfolie.
  4. Leg de aardappel met de gaatjes naar boven op het vel aluminiumfolie en pak ze goed dicht zodat er geen lucht uit kan ontsnappen.
  5. Steek je BBQ aan en breng deze naar een temperatuur van 200 graden met een directe- en een indirecte zone.
  6. Leg de aardappels in de indirecte zone en laat ze gedurende 60 minuten garen (dit kan korter of langer duren, afhankelijk van de grootte van je aardappels).
  7. Zet je skillet boven het directe vuur en bak de spekreepjes in het eigen vet krokant.
  8. Doe de gesnipperde ui en knoflook erbij en bak deze tot ze glazig en gaar zijn.
  9. Haal de skillet van het vuur en zet opzij tot de aardappels gaar zijn.
  10. Haal de aardappels van het vuur en maak voorzichtig de folie los, kijk uit voor stoom!
  11. Snijd de aardappel aan de bovenkant in en lepel de inhoud van de aardappel eruit, doe dit in een grote mengkom.
  12. Verkruimel de inhoud met een vork en doe de kaas, creme fraiche, roomboter, peper en zout, de rub en een derde van het de spek en ui erbij en meng dit goed door elkaar.
  13. Vul de aardappelen met het mengsel en top ze af met het restant van het spek en ui mengsel.
  14. Leg de aardappelen terug in de indirecte zone van de BBQ en laat het mengsel in 10 Ă¡ 15 minuten opwarmen en smelten.
  15. Top de loaded potato af met wat fijngesneden bieslook. Eet smakelijk!

Producten bij dit recept

Petromax - Gietijzeren Skillet - Ă˜30cm - twee handvatten
Petromax Skillet Gietijzer – Ă˜30cm – twee handvatten

Op voorraad

 44,99
Beehave Rub van The Rub Club
The Rub Club Beehave 04 – 160 gram

Op voorraad

 9,95
Pitmaster Marabu houtskool
Pitmaster Marabu 15 kg – Premium houtskool

Op voorraad

 30,-

Ontdek onze workshops

BEKIJK DE BBQ WORKSHOPS VAN KOLENBOERTJE