Gerookte eendenborst filets

1 min leestijd

Onvoorstelbaar lekker en mals worden de eendenborst filets als ze gerookt worden op deze wijze. Het rookhout van oude Whisky vaten geeft een fantastische smaak aan de filets. Heerlijk als hapje of in plakjes gesneden op een salade.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Gemiddelde beoordeling: 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Dit recept heeft nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste een beoordeling.

Bedankt voor je beoordeling!

Altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Volg onze social media kanalen!

Ingrediënten

  • 4 eendenborst filets
  • 2 liter water
  • 200 gram zout
  • 2 uien in vieren gesneden
  • Thijm
  • Rozemarijn
  • Peperkorrels
  • Laurierblad

Dit heb je nodig

  • Barbecue met deksel of smoker
  • Rookhout kersen
  • Houtskool

De bereiding

  1. Zout, uien, kruiden, laurier en peperkorrels aan het water toevoegen in een pan.
  2. Aan de kook brengen en even laten doorkoken, dan afkoelen (eventueel ijsblokjes toevoegen).
  3. Eendenborst filets kruislings insnijden op de huid (niet in het vlees) en ca twee uur in het afgekoelde pekelwater leggen.
  4. Afspoelen en droogdeppen, ongeveer 2 cm van de rand aan een speet rijgen en een kwartier aan de lucht laten drogen of in de BBQ | smoker op 40 / 45 graden. Op het rooster kan ook maar leg dan op een bakpapiertje.
  5. Na een half uur temperatuur naar 60 graden, dan na 10 minuten naar 75 graden maximaal 80. Gaar de eendenborsten voor ca 45 minuten. Dan doof je de vlammen door rooksnippers of mot over de gloeiende houtskool te gooien. Een flinke laag. De temperatuur daalt en deze probeer je tussen de 45 en 70 graden te houden. Rook de eendenborstjes in ca 1,5 uur. Als je ze nog iets in kunt drukken zijn de medium gaar.
  6. Roken tot een kerntemperatuur van minimaal 50 graden (ca. 45 minuten tot 60 minuten).

Producten bij dit recept

Ribeye steak 4 cm Limousin gras gevoerd ca. 900gram

Op voorraad

 52,50
De OFYR Classic 85 pizza bundle in cortenstaal met pizzaoven en accessoires in een sfeervolle tuinsetting.
OFYR Classic 85 complete pizza bundle

Op voorraad

 1.894,-
OFYR 75 Corten vuurschaal met bakplaat in een tuinomgeving
OFYR 75 Corten – Compacte buitenkeuken met iconisch design

Op voorraad

 1.295,-
Zijaanzicht van de OFYR Classic Black 100 PRO met zwart stalen sokkel en brede ronde kookplaat
OFYR Classic Black 100 PRO buitenkeuken

Op voorraad

 2.395,-
Mobiele OFYR Classic Corten 100 PRO buitenkeuken met cortenstalen sokkel en zwarte bakplaat op zwenkwielen.
OFYR Classic Corten 100 PRO

Op voorraad

 2.245,-
Napoleon RVS mand voor draaispit – roestvrijstalen BBQ-accessoire gemonteerd op draaispit boven branders
Napoleon RVS mand voor draaispit – Geschikt voor Rogue & Prestige
 74,95
Napoleon vetopvangschaal Rogue 625 set van 3 stuks geschikt voor Rogue 625-serie barbecues
Napoleon vetopvangschaal Rogue 625 – set 3-delig
 16,95
Napoleon 3-delige reinigingsset met borstel, schraper en detailborstel op witte achtergrond
Napoleon reinigingsset 3-delig met borstel en schraper
 27,50
Napoleon RVS multifunctionele houder voor draaispit geplaatst op BBQ met kippenvleugels
Napoleon RVS houder draaispit – Multifunctioneel

Op voorraad

 74,95
Set van 3 aluminium vetopvangschalen voor Napoleon Rogue 525 gasbarbecue op witte achtergrond.
Napoleon vetopvangschaal set 3 stuks – geschikt voor Rogue 525
 13,95
Napoleon gietijzeren houtskoolinzet geplaatst in gasbarbecue met gloeiende kolen zichtbaar
Napoleon gietijzeren houtskoolinzet – voor Freestyle, Rogue, Prestige & 500/700-series
 54,95
Napoleon RVS shaslick set – set van 8 roestvrijstalen spiesen met houder voor gelijkmatig grillen
Napoleon RVS shaslick set – 8 stuks

Op voorraad

 24,95

Ontdek onze workshops

BEKIJK DE BBQ WORKSHOPS VAN KOLENBOERTJE