Terugblik BBQ Masterclass Niverplast 35 jarig bestaan

De week van 30 september stond voor Niverplast Nijverdal in het teken van het 35-jarig bestaan. Een week lang met al het personeel in festival-stijl feesten met veel mooie activiteiten. Op 30 september mochten wij een BBQ Meesterschap Masterclass geven voor ca. 140 deelnemers. En hoe mooi is het dat de overige gasten na het deelnemen aan andere keuze-activiteiten ook konden aansluiten voor heerlijk eten van onze barbecues.

 

Team Kolenboertje en top BBQ’s.

Met ons team van 5 gepassioneerde grillmasters en 8 barbecues waaronder onze Kamado Joe BIG JOE 3, PRIMO Oval XL 400’s en ProQ smokers konden we de grote hoeveelheden van deze gerechten bereiden met de grote groep van ca. 140 enthousiaste deelnemers.

Alle technieken, (kern)temperaturen en tips voor de perfecte bereiding van verschillende producten op de bbq zijn besproken en er zijn vooral heel veel lekkere gerechten bereid.

Hoe mooi is het om te constateren dat onze programma’s voor iedereen een invulling kennen. In dit geval hadden we buitenlandse gasten die we de workshop in het Engels hebben gegeven. We hadden vegetariërs én rasechte carnivoren. Wij sluiten niemand uit!

Barbecueën zal voor veel deelnemers NOOIT meer hetzelfde zijn.

Onze gasten tijdens de masterclass hebben ervaren hoe puur en lekker de gerechten van de bbq’s afkomen mits je je kunt houden aan een paar basisprincipes. Alle gerechten kwamen op het juiste moment van de bbq door het tijdig en correct meten van de kerntemperatuur.

Ons team heeft bewezen dat je door onze manier van werken opeens onderdeel bent van de gastengroep in plaats van te zweten boven de veel te warme bbq zoals voor veel mensen herkenbaar.

Na ons programma van ruim 4 uur en een combinatie van rundvlees, vis en een dessert van de grill konden we terugkijken op een super geslaagd festijn met een top aankleding van het terrein en veel enthousiaste deelnemers aan onze workshop. Het gros van onze deelnemers gaf aan dat ze na die dag anders naar barbecueën zullen kijken en de kamado of andere bbq meer te gaan gebruiken als verlengstuk van de keuken. Super trots op ons team en met dank aan onze gewaardeerde opdrachtgever Niverplast.

MGXII dank je wel voor de mooie foto’s.